6.0.0-git
2019-04-21

[#1392] Saving Sent-Mail & Adding trailer.txt
Summary Saving Sent-Mail & Adding trailer.txt
Queue MIMP
Type Bug
State Resolved
Priority 2. Medium
Owners slusarz (at) horde (dot) org
Requester eacosta (at) eugene (dot) cc
Created 2005-02-16 (5177 days ago)
Due
Updated 2008-04-09 (4029 days ago)
Assigned 2005-05-04 (5100 days ago)
Resolved 2005-05-04 (5100 days ago)
Milestone
Patch No

History
2008-04-09 22:10:07 bartek (at) none (dot) pl Comment #16 Reply to this comment
I had problem with sent mail not saved on Mobile Mail (mimp) H3 (1.0.2).

The small change in horde/mimp/compose.php helped in my case.



First commented original line replaced with new line:

//$sent_mail_folder = 
$identity->getValue(Util::getFormData('identity'), 
Util::getFormData('sent_mail_folder'));

$sent_mail_folder = $identity->getValue('sent_mail_folder', 
Util::getFormData('identity'));



Best,

Bartek
2005-10-20 04:48:55 Michael Slusarz Comment #15 Reply to this comment
I am running IMP 4.04 with a local Cyrus IMAP 2.1.18 server and had
the same problem.  In my case, the fix was to set both folders and
namespace to ''.
Huh?  This is a ticket about MIMP, not IMP.  In either case, neither 
MIMP nor IMP uses 'namespace' or 'folders' anymore.
2005-10-20 03:35:44 clint (dot) pauline (at) gmail (dot) com Comment #14 Reply to this comment
I am running IMP 4.04 with a local Cyrus IMAP 2.1.18 server and had 
the same problem.  In my case, the fix was to set both folders and 
namespace to ''.  Note that the documentation within servers.php seems 
to suggest a value of 'INBOX.' be used for either the "folders" or the 
"namespace" variables when using Cyrus-IMAP.  In terms of defaults, 
this means changing the default namespace value listed for 'Cyrus IMAP 
Server' from 'INBOX.' to ''.
2005-06-28 10:11:37 eacosta (at) eugene (dot) cc Comment #13 Reply to this comment
What do you mean it works fine?  It is definitely not working fine.  I 
stated that 'INBOX.' works in "folders" and not in "namespace".  To 
me, this is not working fine.  I want to put the setting in the 
"namespace" field and not the "folders" field.  Now, are you saying 
that this works for everyone else but me?  Why would it work for 
"folders" and not "namespace"?  They do similar things, so it should 
work in both fields!
2005-06-28 05:20:26 Michael Slusarz Comment #12 Reply to this comment
What news is there to report?  This works fine here so until you 
provide a patch or a reproducible means to trigger this bug, there 
isn't anything we are going to be doing with this bug.
2005-06-10 08:25:41 eacosta (at) eugene (dot) cc Comment #11 Reply to this comment
Any news on my last post?  It's been a while...



Thanks,

Eugene
2005-05-14 00:54:30 eacosta (at) eugene (dot) cc Comment #10 Reply to this comment
I don't want to look dumb or anything (I know I do), but how would one 
get to that options page?



Also, I played around with some settings in servers.php, and moved the 
'INBOX.' setting from "namespace" to "folders", and now it saves mail 
in the sent-mail folder.  Do you know why 'INBOX.' works in "folders" 
but not in "namespace"?  One of the releases of MIMP (a few months 
ago) allowed the 'INBOX.' setting to work fine for "namespace".  Even 
my IMP configuration has 'INBOX.' set in the "namespace" field.



Thanks for the help,

Eugene
2005-05-09 05:07:17 Michael Slusarz Comment #9 Reply to this comment
Code has been added to MIMP to allow a user to change the sent-mail 
folder from the configuration page.  All I can say is that it looks 
like your stored sent-mail folder value is wrong so you will need to 
use the options page to update it to a valid value.
2005-05-04 18:07:01 eacosta (at) eugene (dot) cc Comment #8 Reply to this comment
Here are those configurations settings:



./horde/mimp/config/servers.php entry:

(Same values I use for IMP, and IMP works fine)

$servers['cyrus'] = array(

     'name' => 'masked.domain.com',

     'server' => 'imap.masked.domain.com',

     'protocol' => 'imap/notls',

     'port' => 143,

     'folders' => '',

     'namespace' => 'INBOX.',

     'maildomain' => 'masked.domain.com',

     'realm' => '',

     'preferred' => '',

     'dotfiles' => false,

     'hierarchies' => array()

);



./horde/mimp/config/prefs.php:

(sent-mail entries):

// save a copy of sent messages?

// a value of 0 = no, 1 = yes

$_prefs['save_sent_mail'] = array(

     'value' => 1,

     'locked' => false,

     'shared' => true,

     'type' => 'implicit');



// sent mail folder

$_prefs['sent_mail_folder'] = array(

     'value' => 'sent-mail',

// For Exchange server uncomment the line below and delete the line above

//    'value' => 'Sent Items',

     'locked' => false,

     'shared' => true,

     'type' => 'implicit');



So, do I have a misconfigured entry here somewhere?



Thanks,

Eugene
2005-05-04 04:14:32 Chuck Hagenbuch Comment #7
State ⇒ Resolved
Reply to this comment
All that means is that you've misconfigured 'folders' or 'namespace', 
or the sent mail folder pref, in MIMP.
2005-05-04 04:13:38 Chuck Hagenbuch State ⇒ Assigned
 
2005-05-04 00:34:41 eacosta (at) eugene (dot) cc Comment #6 Reply to this comment
Has this been assigned to anyone?  Or should I open a new Case?  I 
have also just updated using the HEAD from last night.



Thanks,

Eugene
2005-04-07 07:34:51 eacosta (at) eugene (dot) cc Comment #5 Reply to this comment
Hello,



I just upgraded to mimp-HEAD-2005-04-06.tar.gz and now, when I send an 
e-mail using MIMP, I get the following error:



ERR: The folder "sent-mail" was not created.  This is what the server 
said: Permission denied



MSG: Message send successfully, but not saved to sent-mail



So, it looks like it is trying to save the outgoing mail, but is now 
erroring out.  I also just tried to send mail using IMP, and that 
saved the outgoing mail successfully, so it doesn't sound like the 
problem is with the server.



Thanks,

Eugene
2005-04-05 06:05:46 Michael Slusarz Comment #4 Reply to this comment
The code has been cleaned up a bit and this problem should be fixed.
2005-04-05 00:47:12 eacosta (at) eugene (dot) cc Comment #3 Reply to this comment
Hello All,



I am writing again because I have updated MIMP to the newest HEADS 
(including mimp-HEAD-2005-04-04.tar.gz) and my Sent-Mail is still not 
getting saved in my sent-mail folder.  According to this ticket & 
#1634, this issue has been fixed, but I have upgraded numerous times 
and the mail is still not getting saved.



All the configuartion files are the same as to when I opened #1392.



Thanks,

Eugene
2005-03-29 01:54:31 Michael Slusarz Comment #2
State ⇒ Resolved
Reply to this comment
The sent-mail issues was resolved the same time Bug #1634 was fixed.

Trailer.txt was fixed (there was an instance of IMP_BASE instead of 
MIMP_BASE in the code).



Looks like you don't have display_errors on which would have given you 
error messages in these two cases, which is probably a good thing when 
using non-stable releases.
2005-03-28 20:32:26 Chuck Hagenbuch Assigned to Michael Slusarz
Taken from Horde DevelopersHorde Developers
 
2005-03-06 13:40:56 Jan Schneider State ⇒ Assigned
Assigned to Horde DevelopersHorde Developers
 
2005-02-16 21:39:44 eacosta (at) eugene (dot) cc Comment #1
Type ⇒ Bug
State ⇒ Unconfirmed
Priority ⇒ 2. Medium
Summary ⇒ Saving Sent-Mail & Adding trailer.txt
Queue ⇒ MIMP
Reply to this comment
I just updated to the new development snapshot (HEAD) of MIMP from 
Feb. 13 03:21 and saved the new conf.php from the administration page 
from Horde.  I then updated my servers.php page, can login, and send 
mail, but am having problems with saving sent mail in the "sent-mail" 
folder and it not adding the contents of trailer.txt to sent e-mails.   
(All this works fine from IMP.)



The following is my conf.php file:



<?php

/* CONFIG START. DO NOT CHANGE ANYTHING IN OR AFTER THIS LINE. */

// $Horde: mimp/config/conf.xml,v 1.9 2004/10/26 07:06:42 slusarz Exp $

$conf['user']['allow_folders'] = true;

$conf['user']['alternate_login'] = false;

$conf['user']['redirect_on_logout'] = false;

$conf['server']['server_list'] = 'none';

$conf['server']['change_server'] = false;

$conf['server']['change_port'] = false;

$conf['server']['change_protocol'] = false;

$conf['server']['change_folders'] = false;

$conf['server']['show_dotfiles'] = false;

$conf['server']['hierarchies'] = array();

$conf['mailbox']['max_from_chars'] = 10;

$conf['mailbox']['max_subj_chars'] = 20;

$conf['msg']['prepend_header'] = true;

$conf['msg']['append_trailer'] = true;

$conf['msg']['filtering']['words'] = './config/filter.txt';

$conf['msg']['filtering']['replacement'] = '****';

$conf['compose']['use_vfs'] = false;

$conf['compose']['allow_cc'] = false;

$conf['compose']['allow_bcc'] = false;

$conf['hooks']['vinfo'] = false;

$conf['hooks']['trailer'] = false;

/* CONFIG END. DO NOT CHANGE ANYTHING IN OR BEFORE THIS LINE. */



And the following are the associated entries from the prefs.php file:



// a value of 0 = no, 1 = yes

$_prefs['save_sent_mail'] = array(

     'value' => 1,

     'locked' => false,

     'shared' => true,

     'type' => 'implicit');



// sent mail folder

$_prefs['sent_mail_folder'] = array(

     'value' => 'sent-mail',

// For Exchange server uncomment the line below and delete the line above

//    'value' => 'Sent Items',

     'locked' => false,

     'shared' => true,

     'type' => 'implicit');



Thanks in advance,

Eugene

Saved Queries