6.0.0-git
2019-03-18

[#8824] changing filter settings causes application to hang
Summary changing filter settings causes application to hang
Queue Ingo
Queue Version 1.2.3
Type Bug
State Not A Bug
Priority 1. Low
Owners
Requester biebl (at) teco (dot) edu
Created 2010-01-12 (3352 days ago)
Due
Updated 2010-03-01 (3304 days ago)
Assigned 2010-02-04 (3329 days ago)
Resolved 2010-03-01 (3304 days ago)
Milestone
Patch No

History
2010-03-01 11:10:04 Jan Schneider Comment #15
State ⇒ Not A Bug
Reply to this comment

[Show Quoted Text - 18 lines]
Then you are running a broken Cyrus version.
Now, when I click "Show active script", it no longer hangs but 
produces what you can see in the attached screenshot.
This is a duplicate of ticket #8794.

2010-02-11 11:57:34 biebl (at) teco (dot) edu Comment #14
New Attachment: ingo_net_sieve_1.1.6.jpeg Download
Reply to this comment

[Show Quoted Text - 15 lines]
Ok, thanks for the hint. I did update the pear repository and 
downgraded to Net_Sieve 1.1.6.
Now, when I click "Show active script", it no longer hangs but 
produces what you can see in the attached screenshot.
2010-02-11 11:22:59 Jan Schneider Comment #13 Reply to this comment

[Show Quoted Text - 11 lines]
Please read the wiki page carefully. You didn't update the pear 
repository that comes with Horde Groupware.
2010-02-07 15:42:13 nathan (at) lstc (dot) com Comment #12 Reply to this comment
I'm seeing the same problem.  It is a regression.  I'm running vanilla centos5

[root@smtp ~]# rpm -qa |grep cyrus
cyrus-sasl-devel-2.1.22-5.el5
cyrus-imapd-2.3.7-7.el5_4.3
cyrus-sasl-plain-2.1.22-5.el5
cyrus-imapd-perl-2.3.7-7.el5_4.3
cyrus-sasl-2.1.22-5.el5
cyrus-sasl-lib-2.1.22-5.el5
cyrus-sasl-lib-2.1.22-5.el5
cyrus-sasl-2.1.22-5.el5
cyrus-sasl-plain-2.1.22-5.el5
cyrus-sasl-devel-2.1.22-5.el5
cyrus-imapd-utils-2.3.7-7.el5_4.3
[root@smtp ~]#

2010-02-07 00:28:21 biebl (at) teco (dot) edu Comment #11 Reply to this comment
The Net_Sieve that ships with Horde Groupware is 1.1.7. Try 1.1.6:
http://wiki.horde.org/GroupwarePEAR
hm, so horde does not use the system wide php-net-sieve.

How can I downgrade the horde internal php-net-sieve (I'm not familiar pear)
fwiw, I tried this:
./pear/pear -c pear/horde.ini --help
Could not open input file: @pear_dir@/php/pearcmd.php

I'd be grateful for further assisstance

2010-02-06 22:38:40 biebl (at) teco (dot) edu Comment #10 Reply to this comment
The Net_Sieve that ships with Horde Groupware is 1.1.7. Try 1.1.6: 
http://wiki.horde.org/GroupwarePEAR
hm, so horde does not use the system wide php-net-sieve.

How can I downgrade the horde internal php-net-sieve (I'm not familiar pear)
2010-02-06 22:25:26 Jan Schneider Comment #9 Reply to this comment
The Net_Sieve that ships with Horde Groupware is 1.1.7. Try 1.1.6: 
http://wiki.horde.org/GroupwarePEAR
2010-02-06 21:38:01 biebl (at) teco (dot) edu Comment #8 Reply to this comment
that doesn't help either, try disabling TLS.
Disable TLS where and how?
Ok, I guess you meant ingo/config/backends.php:
I've set 'usetls' => false, but that did not help
2010-02-06 21:33:57 biebl (at) teco (dot) edu Comment #7 Reply to this comment
that doesn't help either, try disabling TLS.
Disable TLS where and how?
2010-02-06 21:32:19 biebl (at) teco (dot) edu Comment #6 Reply to this comment
Sounds like you have one of those Cyrus version that had a broken 
capabilities behavior. Which Net_Sieve version do you run? Try 
installing the latest, if that doesn't help, try version 1.1.6, if 
that doesn't help either, try disabling TLS.
Just to reiterate on that: It works fine with horde-webmail-edition 
1.2 which ships Filters (ingo)  H3 (1.2.1).

So this is a regression.

I'm using a Debian stable system. Cyrus is version 2.2.13.
php-net-sieve is version 1.1.6.

2010-02-06 09:50:13 Jan Schneider Comment #5 Reply to this comment
Sounds like you have one of those Cyrus version that had a broken 
capabilities behavior. Which Net_Sieve version do you run? Try 
installing the latest, if that doesn't help, try version 1.1.6, if 
that doesn't help either, try disabling TLS.
2010-02-06 06:15:52 biebl (at) teco (dot) edu Comment #4 Reply to this comment
Does it work if you disable the preference to automatically upload 
scripts after rule changes? Or can you reproduce it if you 
upload/download scripts manually through the Scripts icon?
Yes, I can reproduce the hangs when I e.g. click Filters->Script->Show 
Active Script (or (De)Activate Script ftm).

If I uncheck "Automatically update the script after each change?" in 
the options, I can modify the filtes without any hangs.
2010-02-04 18:06:10 Jan Schneider Comment #3
State ⇒ Feedback
Reply to this comment
Does it work if you disable the preference to automatically upload 
scripts after rule changes? Or can you reproduce it if you 
upload/download scripts manually through the Scripts icon?
2010-01-30 22:54:32 nathan (at) lstc (dot) com Comment #2 Reply to this comment
same problem
2010-01-12 07:25:49 biebl (at) teco (dot) edu Comment #1
Type ⇒ Bug
State ⇒ Unconfirmed
Priority ⇒ 1. Low
Summary ⇒ changing filter settings causes application to hang
Queue ⇒ Ingo
Milestone ⇒
Patch ⇒ No
Reply to this comment
I'm using ingo, configured with the timsieved backend (cyrus 2.2)
With horde webmail edition 1.2, changing filter settings works fine.
After upgrading to webmail edition 1.2.5, if I e.g. try to disable a 
filter rule, the application simply hangs, nothing happens anymore.

The failure is 100% reproducible, so if you need more information, just ask.

Saved Queries